Életmód, Egészség


A Fortissima Fungus gombaismereti platform segít a gombászoknak a legközelebbi szakellenőr megtalálásában. A cél az, hogy ne kerüljön mérgező, vagy fogyasztásra alkalmatlan gomba a tányérba


A folyamatok gördülékenyebbé tételével jelentősen csökkenhetnek a várakozási idők a járóbeteg-ellátásban - jelentette ki az államtitkár az országos elektronikus járóbeteg-időpontfoglalási rendszer bevezetéséről tartott keddi sajtótájékoztatón, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben.


Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos eljuttatta a Belügyminisztériumnak (BM) észrevételeit a háziorvosok nem beutalóköteles időpontfoglalásával kapcsolatban, amelyet a tárca elfogadott  A rendelettervezet társadalmi egyeztetésének célja, hogy az érintettek is elküldjék véleményüket.


Egyre többször lehet algavirágzásra számítani a magyar vizeken, elsősorban a klímaváltozás miatt - áll a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) pénteki közleményében.


Sokan vannak, akiknek az egészségi állapota, illetve a munkaképesség csökkenése indokolná a rokkantsági ellátás megállapítását, de a jogszabályban előírt szükséges előzetesen  biztosítási idő  hiányában erre nem került sor. 2018. január 1-jétől bevezetett méltányossági ellátás – azaz a kivételes rokkantsági ellátás – azonban lehetőséget nyit arra, hogy ezen személyek egy része ellátásban részesüljön.


Az ökológiai kutatóközpont MTI-hez hétfőn eljutatott közleménye szerint a június elején lehullott nagy mennyiségű csapadékot követő meleg miatt az inváziós csípőszúnyogok tömeges megjelenése várható.


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes fogorvosai idén is több vidéki városban, a fővárosban és a határon túl is tartanak ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást gyermekek részére


A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új állványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket a strandoláshoz - tájékoztatta a VMSZ az MTI-t.


Július 1-től a védőnői szolgáltatások az önkormányzattól az állam hatáskörébe fognak tartozni.


Lényegesen meghosszabbodott az áttétes melanómás betegek túlélési esélye Magyarországon. Az elmúlt években ugyanis több új terápiás és kezelési lehetőséget vezettek be hazánkban – mondja dr. Holló Péter, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója, aki hozzátette azt is: a betegség kezelése továbbra is akkor a leghatásosabb, ha korai stádiumban észlelik.