Kiemelt Hírek


A 21 Kutatóközpont 2023 februárjában készítette el Média-iránytűjét. Az iránytű két szempont alapján helyezi el a tíz kiválasztott médiumot: megbízhatóság és pártosság. A médiumokat olvasottságuk alapján választottuk ki úgy, hogy lefedjük velük a kormánypárti és kormánnyal kritikus platformokat is. A médiumokat felületükön megjelent cikkeik alapján (médiumonként 50 cikk) pontoztuk két dimenzióban, összesen tíz szempont szerint, melyek felével a minőséget, felével pedig a pártosságot mértük.


A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőtteknek számítanak; a diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles, a személyi jövedelemadó mértéke tizenöt százalék, amelyet a munkaadó adóelőlegként von le a bruttó bérből - hangsúlyozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.


Az egyszeres és kettős könyvvitelt vezető adózóknak május 31-ig kell benyújtaniuk a 2015-re vonatkozó társaságiadó-bevallásukat és letétbe helyezni, illetve közzétenni az elektronikus beszámolójukat - figyelmeztet a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV) pénteki közleménye.


Nemrég söpört végig az országon a hír, hogy feltörtek több ezer email címet, amelyek felhasználónevei és jelszavai felkerültek a világhálóra. Most az is kiderült, hogy mely felhasználónevek az érintettek.


Több száz betegség után jár adókedvezmény, például a cukorbetegek, leukémiások, halláskárosodottak vagy laktóz intoleranciában szenvedők jelentős része havi ötezer forint adóvisszatérítést kaphat. Sőt, az érintettek 2008-ig visszamenőleg kérhetik a pénzt, ami összesen közel 300 ezer forintot jelent - tudta meg a Buksza.postr.hu.


Ha az uniós polgár járata több órát késik, a közlekedési társaság, amellyel utazik, köteles méltányos kompenzációt fizetni - derül ki többek között az Európai Bizottság által a nyári szezon előtt összeállított jó tanácsok gyűjteményéből, amellyel a nyaralni indulóknak kíván segíteni.


Június 12-én kezdetét vette a 2014. évi labdarúgó-világbajnokság. A sorrendben a huszadik vébé minden bizonnyal most is emberek százmillióit csalogatja a képernyők elé. Összeállításunkban igyekeztünk egybegyűjteni a focivébével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. 


Három héten át ismét megnyílik a Hajógyári-sziget a gyermekes családok előtt: újra itt a Gyereksziget. Az első, pünkösdi hosszú hétvégén a Kolompos együttes Pünkösdi királykisasszony című produkciója mellett számos érdekes programon vehetnek részt a gyerekek.


Budapest legújabb kult helye a Budapest Essentials fesztiválon debütáló Gozsdu Sky Terrac, amely a Gozsdu passzázs tetejéről felkínált panorámával, elektrobulikkal és látványkonyhával a pesti éjszaka emblematikus helyévé válhat. Ennek apropóján a HVG.hu csokorba szedte a legjobb budapesti kiülős helyeket - érdmes csemegézni.


A nyár első hónapja jó pár új változást hoz. Az újabb jogszabályváltozás miatt több száz trafikosnak kell költöznie. Nehezebb lesz a honatyáink, honanyáink élete. Több banknál végre kaphatóak lesznek a hosszabb távú lakossági állampapírok. A Kúria döntésével elindul a devizahitelesmentő-maraton. Valamint nem árt tudni, hogy szigorodnak a fogyasztóvédelmi szabályok is.