Amit a focivébéről tudni kell - szurkolói segédlet


Június 12-én kezdetét vette a 2014. évi labdarúgó-világbajnokság. A sorrendben a huszadik vébé minden bizonnyal most is emberek százmillióit csalogatja a képernyők elé. Összeállításunkban igyekeztünk egybegyűjteni a focivébével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Mivel az esemény házigazdája Brazília, nem árt, ha figyelembe vesszük az időeltolódást, ami -5 óra, tehát, aki élőben szeretné nyomon követni az eseményeket, mindenképpen figyeljen oda, hogy melyik időpontot tüntetik fel a csatornák kezdésnek, a helyit vagy a magyar időt. Cikkünk alján hasznos linkekkel segítünk abban, hogy ez ügyben senkit ne érjen meglepetés. 

Az ország számos pontján van lehetőség nagyobb kivetítők előtt szurkolni. A port.hu összeállításában 172 helyszínt jelöl meg, címmel és egyéb elérhetőségekkel. Arra figyeljünk, ha kinézünk egy szórakozóhelyet, előtte mindenképpen foglaljunk asztalt, győződjünk meg a helyszín weboldalán arról, hogy ingyenes-e vagy fizetős, illetve, hogy milyen feltételekkel tekinthetjük meg az adott mérkőzést. Kiemelt mérkőzésekre, elődöntőre vagy döntőre jó előre próbáljunk helyet foglalni, mert lehetséges, hogy ahol korlátozottak a férőhelyek, telt ház lesz. 

A Balaton is felkészült a focivébére, rengeteg vendéglőben illetve más helyszínen lesz élő közvetítés, tehát a nyaralók sem fognak lemaradni semmiről.  

Vannak, akik nem elégszenek meg a sima szurkolással, és fogadásokkal szeretnék fokozni az izgalmakat. Nem árt azonban az óvatosság, hiszen a cyber-bűnözők is készülnek a világbajnokságra. Sajnos tökéletes védelem nincs, csak abban az esetben érezhetjük magunkat biztonságban, ha személyesen fogadunk valamelyik fogadóirodában. Ehhez itt található 20 érdekes trend. Ezen az oldalon pedig arról tájékozódhatunk, hogy jelenleg milyen esélyeket látnak a fogadó irodák

Már letölthető szurkolói szoftver is, amely segíti az ergonomikus focirajongást: itt ugyanis minden hasznos információ megtalálható egy helyen. (menetrend, tabellakészítő, ágrajz, csapatadatlapok, helyszínek,  keretek, lehetőség tippjátékra)

Az internet természetesen lehetőséget ad a teljes vébé nyomonkövetésére is, amit stream gyűjtő oldalak segítenek. Itt sok stream található, köztük magyar nyelvűek is.

Az interneten keresztül történő fociszurkoláshoz azonban az sem árt, ha megfelelő gyorsaságú a netünk. Ha nincs így, forduljunk a szolgáltatóhoz, és érdeklődjünk: milyen lehetőségek állnak rendelkezésre gyorsabb internetelérésére. De előtte győződjünk meg arról, hogy valóban a net a lassú, vagy a mi készülékünkben van a hiba. Itt megtudhatjuk, mitől lehet lassú a net.  Ha gyors eléréssel rendelkezünk, mégis valami miatt lelassul, íme, néhány jó tanács

 

A szurkolói szoftverről kicsit bővebben

A focivébé összes meccse - naptár!

A csapatok mezei

A vébé stadionjai, galériával

Hasznos információk kezdő vébérajongóknak

Vébé-menetrend, hírek

Okostelefon-alkalmazás andoridra - eredmények, focihírek minden infó a vébéről (FIFA)

Apple-alkalmazás - eredmények, focihírek minden infó a vébéről (FIFA)

Tét nélküli is lehet tippelni, értékes nyereményekért!  

 

További hírek, érdekességek a vébéről

Hathárom.com

Focimagazin

 


2014-06-10 18:02