Közügyek


A júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba, ebből 6297-et függetlenként. A képviselőjelöltek száma megközelíti a 40 ezret.


Újra elindult az úgynevezett E-cég betekintő szolgáltatás, amely immár megújult formában áll a felhasználók rendelkezésére - közölte az Igazságügyi Minisztérium az MTI-vel.


Meglehetősen bonyolult lesz a szavazás, hiszen ezúttal egy napon voksolunk az önkormányzati képviselőkre és az európai parlament jelöltjeire. Mindez tovább nehezedik, ha valaki nemzetiséginek vallja magát.


Alig egy hónap múlva egyszerre lesznek az európai parlamenti és a települési önkormányzati választások. Május 3-án eldőlt, hogy
hány párt tudta összegyűjteni az uniós választáson való induláshoz szükséges minimum 20 ezer aláírást.


Ahogy egy évvel ezelőtt, úgy ismét csalók támadnak a Mol nevében, ezúttal – az eseményekkel lépést tartva – Sulyok Tamás nemrég kinevezett köztársasági elnök fotóját is felhasználják az átveréshez. Közösségi portálokon reklámok, valamint furcsa, akcentusos telefonhívások, e-mailek és kamuoldalak is szerepet játszanak az átverésben.


A június 9-ei önkormányzati választáson átjelentkezéssel szavazók nem a lakóhelyük, hanem a tartózkodási helyük jelöltjeire szavazhatnak. Az uniós választásra viszont korlátozás nélkül lehet átjelentkezni.


Kikéri a budapestiek véleményét a Rákosrendezőre tervezett beruházásról a fővárosi önkormányzat - jelentette be a főpolgármester. A Parkváros vagy Rákosdubaj címmel meghirdetett rendkívüli sajtótájékoztatón Karácsony Gergely elmondta, áprilisban elindítják a "második lakógyűlést": az egy hónapig tartó online szavazáson minden 14 évnél idősebb, lakcímkártyával rendelkező budapesti elmondhatja véleményét a projektről.


Tudatos vásárlást elősegítő kereskedelmi rendszert fejlesztett a Laurel cégcsoport 77 millió forintos uniós támogatással - közölte a vállalat. A 35 százalékban Európai Uniós támogatással megvalósult beruházás a Magyarországon széles körben elterjedt Laura kasszarendszer továbbfejlesztése. 


A növekedésre vágyó és a nemzetközi piacra való belépésben gondolkodó magyar vállalkozásoknak nyújt szakmai segítséget az A.T. Kearney tanácsadó cég a UK Trade and Investment (UKTI) jóvoltából. 


A szülők és gyermekeik részére teljesen ingyenes tábor összehasonlító portál, a Táborfigyelőnyújt segítő kezet a tábordzsungelben.