A MÁV-Volán csoport 37 forgalmas állomására telepítenek GLS csomagautomatát


A MÁV-Volán csoport és a GLS Hungary együttműködésében 37 forgalmas vasúti, Volánbusz és HÉV-állomásra telepítenek GLS csomagautomatát - közölték az érintettek csütörtökön közös közleményben.    Kiemelték, hogy az elmúlt években gyors ütemben növekedett a kényelmes csomagkézbesítési szolgáltatások iránti kereslet. Ennek kiszolgálása érdekében írt ki a MÁV-Volán csoport tavaly év végén országos szintű, csomagautomaták telepítésére és üzemeltetésére pályázatot, amelyre a legelőnyösebb ajánlatot a GLS Hungary nyújtotta be.

    Már nyolc vasútállomáson - Hajdúszoboszló, Kisvárda, Püspökladány, Pécs, Siófok, Keszthely, Sárvár, Szeged -, valamint a programban szereplő öt HÉV-állomáson, megállóhelyen - Gödöllő Palotakert, Mátyásföld Imre utca, Ráckeve, Tököl, Szentendre - használhatók az eszközök - írják a közleményben.
    A tájékoztatás szerint a telepítési munkálatok jelenleg is zajlanak, hamarosan a fennmaradó 24 helyszínen is kihelyezik az automatákat, többek között olyan forgalmas csomópontokon, mint a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvar, vagy éppen a székesfehérvári vasútállomás, illetve a gödöllői és a pécsi Volánbusz-állomás.
    A GLS Hungary Magyarország egész területén elérhető az ügyfelek számára a több mint 2200 futár mellett az egy csomagirányító központból, 90 depóból és a több mint 2000 átadópontból álló hálózatával. A Budapest melletti Alsónémediben működő telephelyük nemzetközi csomagirányítóként, a GLS kelet-európai régiójának központja is.
    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. árbevétele 2021-ben 68,749 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 57,609 milliárd forintot tett ki. A társaság 2021-ben 18,717 milliárd forint nyereséggel zárt, 2020-ban 15,443 milliárd forint volt az adózott eredménye.

forrás: MTI


2023-08-12 17:02