200 milliárd jut a 30 év alattiak albérlet- és útiköltség-támogatására


Áprilisban indul a kormány 30 év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz programja – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. írja az MTI. A program keretösszege 200 milliárd forint.A fiatalokat célzó programnak három pillére lesz: bértámogatás, albérleti és útiköltség hozzájárulás, az állam pedig négy, illetve hat hónapig a munkabér 50 százalékát vállalja át a munkáltatótól. Amennyiben a munkahely a lakóhelytől 60 kilométernél messzebb található, a program keretében a minimálbér 70 százalékáig, 180 ezer forintig albérleti támogatás igényelhető. Hatvan kilométeres távolságon belül pedig 10 kilométerenként 10 ezer forintos útiköltség támogatást biztosítanak.

A kormány szerint azért kell a fiatal korcsoportokban az aktivitást erősíteni és segíteni a pályakezdő fiatalok belépését a munkaerőpiacra, mert Magyarországon ugyan az aktivitási ráta az EU első harmadában van, de ez az arányszám a 30 alatti, illetve az 55 év feletti korosztályokban az uniós átlagnál mintegy 10 százalékponttal alacsonyabb.

forrás: telex.hu
https://telex.hu/gazdasag/2024/03/19/aprilisban-indul-30-ev-alattiak-elhelyezkedeset-segito-ifjusagi-garancia-plusz-program


2024-03-19 17:39