Gyógyszereket és étrendkiegészítőket is árulnak az OMV benzinkútjai


 Az OMV 99 magyarországi benzinkútja vény nélkül kapható gyógyszereket, étrend-kiegészítőket és orvostechnikai eszközöket is árul tavasztól - közölte a társaság. A kínálat elsősorban olyan termékekből áll, amelyek utazás közben gyakran előforduló egészségi problémák tüneteit enyhítik.     A vásárlók többek között láz- és fájdalomcsillapítót, orr- és szemcseppet, vitaminokat és gyulladáscsökkentőket találnak az OMV-töltőállomásokon tavasztól. Gyógyszert a jogszabályoknak megfelelően csak 14 éven felüliek vehetnek, visszavétel pedig nincs, de a gyógyszerhulladék díjmentesen leadható - írták.

    A közlemény szerint az új árucikkek bevezetését a vevői igényekkel indokolták, a 10 benzinkútra kiterjedő tesztidőszak kedvező tapasztalatokkal zárult. Az egészségügyi termékek forgalmazásban a Goodwill Pharma Nyrt. működik együtt az OMV-vel - tették hozzá.
    Az osztrák iparvállalat 8 országban több mint 1700 töltőállomást üzemeltet, Magyarországon 201-et, piaci részesedése belföldön 15 százalék. A magyar alapítású és tulajdonú Goodwill Pharma gyógyhatású termékek terjesztése mellett saját készítményeket is fejleszt, többek között vitaminkészítményeket és étrendkiegészítőket - olvasható a vállalati honlapon.

forrás: MTI


2024-03-05 19:25