Megháromszorozták a Falusi civil alap pályázat keretösszegét


A kiemelkedő érdeklődés miatt megháromszorozták a Falusi civil alap elnevezésű, a Magyar falu programban meghirdetett pályázat keretösszegét - közölték a pályázat eredményét ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten. A Magyar falu program keretében idén már harmadszor hirdettek eredményt. Először 8 milliárd forinttal a falvakban működő kisboltokat, majd egy újabb pályázat nyomán 5 milliárd forinttal a falusi utcák, járdák felújítását támogatták.

Ezúttal a falusi civil szervezetek támogatására 2023. július 31-én kiírt pályázat eredményét hirdették ki. A pályázatot eredetileg egymilliárd forint keretösszeggel hirdették meg, de a nagy érdeklődés miatt háromszoros lett a támogatási összeg, így most 3 milliárd forinton osztozhatnak a nyertes civil szervezetek.
Így 1405 nyertes, falvakban működő szervezet jut támogatáshoz ingatlanra, eszközbeszerzésre, programszervezésre és gépjárműbeszerzésre.
A falvakban működő civil szervezetek "pótolhatatlan tevékenységet végeznek", lokális szinten képviselik a kultúrát, a sportot, a hagyományőrzést, vagy éppen a falvakban élők biztonságáért, egészségmegőrzéséért, támogatásáért dolgoznak a "közösségi élet motorjaiként" és működésüket a Magyar falu programon keresztül is segítik, így négy év alatt 23 milliárd forint került a kistelepülési civil szervezetekhez céljaik megvalósítására, 7400 nyertes pályázat keretében.

forrás: MTI


2023-11-13 19:30