Félévkezdés, szünetek, vizsgaidőszak – mutatjuk az őszi egyetemi félév legfontosabb dátumait


Bár a közoktatás tanév rendje még nem elérhető, viszont a felsőoktatásban már tudni lehet a fontosabb dátumokat. Megnéztük, hogy a nagyobb egyetemeken milyen lesz az őszi félév; meddig tart a szorgalmi időszak, mikor kezdődnek a vizsgák, és lesznek-e szünetek.Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen augusztus 28 és szeptember 1 között lesz a regisztrációs hét, a tanévnyitót pedig szeptember 1-jén tartják majd. A szorgalmi időszak szeptember 4-én kezdődik és december 8-án ér véget. Őszi szünet még mindig nincs az egyetemen, és idén a tanítási szünetek sincsenek feltüntetve még a központi honlapon. A vizsgaidőszakot két részletben tartják: december 18 és 22 között, illetve január másodikától 22-ig.

Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóira tizenegy hetes szorgalmi időszak vár szeptember 4 és december 17 között. A regisztrációs időszak itt is augusztus végén kezdődik, de egészen szeptember 17-ig eltart. Október 30. és november 5. között lesz majd az őszi szünet, a vizsgaidőszak pedig december 18-án veszi kezdetét és január 21-én ér véget, de közben december 24 és január 1 között zárva tart majd az intézmény.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a beiratkozásra szeptember 10-ig lesz lehetőségetek, a tanévnyitót pedig 8-án tartják. A szorgalmi időszak szeptember 11-én kezdődik és december 16-ig tart majd, közte a megszokott őszi szünettel október 30 és november 3 között. A vizsgaidőszak december 18-án indul, és a tervek szerint február 3-án ér véget.

Az Óbudai Egyetemen szeptember 4 és 8 között lesz a beiratkozás, az első félév szorgalmi időszaka pedig szeptember 4 és december 16 közé esik. A vizsgákat december 18 és február 3 között tartja majd az egyetem. A tanítási napokat itt is megszakítja majd pár tanítási szünet: itt megnézhetitek a részletes táblázatot. Hasonlóan fog kinézni a Budapesti Gazdasági Egyetem féléve is, annyi különbséggel, hogy itt szeptember 10-ig tudtok beiratkozni és csak január 27-ig tart a vizsgaidőszak.

A vidéki egyetemek is közzétették már a dátumokat

Debreceni Egyetemen mindenképp böngésszétek végig a honlapontalálható beosztásokat, ugyanis itt karonként, de esetenként akár szakonként is mások lehetnek a dátumok. Ezen kívül még az is befolyásolhatja az időszakokat, hogy végzősők vagytok-e idén.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói szeptember 11-én kezdik meg a tanévet és december 16-ig lesznek óráik. A vizsgaidőszakra december 18 és február 3 között kerül sor, amit december 23-tól kezdődően megszakít egy rövid szünet, így január 2-ig nem lesznek vizsgák. A Pécsi Tudományegyetem tanévbeosztása karonként különböző, de a vizsgaidőszak december 11-én kezdődik majd.

Augusztus 28-tól szeptember 1-ig tudnak beiratkozni a Nyíregyházi Egyetem diákjai, a tanítási napjaik pedig szeptember 4 és december 9 között lesznek. A számonkérések december 11-22, valamint január 2 és 26 között lesznek megtartva, de kiemelik, hogy az épületek nyitvatartási idején kívüli vizsgaidőszakban a vizsgák online szervezhetők. A győri Széchenyi István Egyetem nappali tagozatán szeptember 3-án lesz a beiratkozás, a szorgalmi időszak pedig szeptember 4-én indul és december 9-ig tart. A vizsgaidőszak december 11 és 2024. január 27. között lesz.

Miskolci Egyetemen a szorgalmi időszak összesen 14 héten keresztül tart majd, ez egészen pontosan szeptember 11 és december 15 között lesz, a vizsgaidőszakot pedig december 18 és február 3 között tartják, megszakítva a téli szünettel, ami december 23 és január 1 között lesz.

Pannon Egyetemen a szorgalmi időszak szeptember 11-én (levelező tagozaton szeptember 2-án) indul és egészen december 15-ig tart. Ami az évközi szüneteket illeti, az őszi szünet október 27 és november 3 között lesz, a téli szünet pedig december 25 és december 29 közé esik, míg a vizsgák a félév végétől 2024. január 26-ig tartanak majd.

forrás: Eduline
https://eduline.hu/felsooktatas/20230821_Felevkezdes_szunetek_vizsgaidoszak__mutatjuk_az_oszi_egyetemi_felev_legfontosabb_datumai


2023-08-22 21:04