Agrárkamara: július 15-re módosult a tagdíjbevallási határidő


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) meghosszabbította az idei tagdíjbevallás határidejét, június 30-ról július 15-re - közölte a NAK az MTI-vel kedden.Azok az őstermelők, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot, és emiatt nem kell bevallást tenniük, szintén július 15-ig fizethetik meg a 2 ezer forint tagdíjat. A többi tag esetében a tagdíjbefizetés határideje változatlanul július 31.
    A közlemény szerint a kamara májusi küldöttgyűlésén megszavazott alapszabály-módosításának értelmében nem kell bevallást tenniük többek között azoknak a kizárólag őstermelőként tevékenykedő kamarai tagoknak, akiknek az előző évi árbevételük nem érte el a 600 ezer forintot, és semmilyen, az alapszabályban foglalt kedvezménnyel nem kívánnak élni. Nekik elég, ha a tagdíjbevallási időszak módosított határidejéig, július 15-ig banki átutalással vagy a falugazdász irodákban kapott csekken megfizetik a 2 ezer forint tagdíjat.
    A NAK jelezte: a tagdíjbevallási időszak meghosszabbítása nem befolyásolja a késedelmes bevallás és a tagdíjbefizetés határidejét. Azoknak a kamarai tagoknak, akik július 15-31. között tesznek bevallást, a fizetendő tagdíj 10 százalékának megfelelő késedelmi pótlékot is meg kell fizetniük a tagdíjon túl. Ezt követően a bevallást nem tett tagok tagdíjfizetési kötelezettségét a kamara állapítja meg, esetükben a pótlék a megállapított tagdíj 20 százaléka. 
    A tagdíj megfizetésének határideje - a tagdíjbevallásra nem kötelezett őstermelők kivételével - változatlanul 2016. július 31.


(MTI)


2016-07-01 21:45