Hat előadással várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház


Hat produkciót - köztük két vígjátékokat és zenés előadásokat - tekinthet meg a Pécsi Nyári Színház közönsége a baranyai vármegyeszékhelyen július 9. és 28. között - tájékoztatta a helyi Káptalan utcai szabadtéri színpadot működtető Pécsi Balett az MTI-t.    Július 9-én visszatérő vendég nyitja a programsorozatot egy világhírű klasszikussal: a Művész Színház a Jövőre veled, ugyanitt című vígjátékkal érkezik Egyházi Géza és Fogarassy Bernadett előadásában, Márton András Jászai-díjas művész rendezésében.

    Két nappal később a Még egy kört mindenkinek című, hatalmas sikerű, Oscar-díjas dán film alapján készült színdarabot hozza Pécsre az Orlai Produkció. A Thomas Vinterberg és Tobias Lindholm tollából született darab nagy beleérzéssel és humorral szembesíti a publikumot azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.
    Az előadás Schruff Milán, Epres Attila, Király Attila és Debreczeny Csaba szereplésével, Paczolay Béla rendezésében valósul meg.
    Július 16-án a kaposvári Csiky Gergely Színház Bolba Tamás-Szente Vajk-Galambos Attila: Csoportterápia című zenés komédiája kerül színre Márkó Eszter irányításával és Kaszás Csenge, Mészáros Tibor, Farkas Laura, Nyári Szilvia, Benedek Dániel, továbbá Fándly Csaba előadásában.
    Kamarás Iván Jászai-díjas művész a Veled maradok című koncertszínházi produkciójával szórakoztatja a közönséget július 21-én. A koncertbe ágyazott színházi estén a hazai és világslágerek csendülnek fel Kamarás Iván és a Veled Maradok Band tolmácsolásában.
    A nyári színház keretében még július 28-án Presser Gábor a Csík Zenekarral is színpadra áll, tovább lesz még egy - egyelőre titokban tartott - ráadás előadás is az eseménysorozat keretében - jelezték a kommünikében.
    A már meghirdetett előadásokról - valamint később a ráadás produkcióról is - bővebb tájékoztatás olvasható a rendezvény Facebook-oldalán, valamint a www.pecsinyariszinhaz.hu oldalon, ahol jegyvásárlásra is van lehetőség.
    A közleményben kitértek arra, hogy a rendezvény megvalósítását a pécsi önkormányzat támogatta, az Orlai Produkció előadása a Zsolnay Örökségkezelő NKft. szervezésében valósul meg, míg a szervező Pécsi Balett NKft. együttműködő partnere a Káptalan Kert koncertjeit szervező Made in Pécs Kft.

forrás: MTI


2024-05-11 14:29