Befejeződött a Békés megyei központi kórház fejlesztése


A kórház a kardiológiai- és az onkológiai ellátás színvonalát növelő fejlesztése, amelyre csaknem 800 millió forint uniós támogatást nyertek el, a Széchenyi 2020 programban kapott támogatást.    A projekt fő részeként beszereztek egy új DSA berendezést, amellyel egyszerre két műtőasztalon történhet szívkatéteres beavatkozás. Az új eszközzel a szívkatéteres laboratóriumban tervezett és sürgősségi beavatkozás is végezhető egy időben. A második szívkatéteres műtővel biztosítható az ilyen betegek mielőbbi és hatékony gyógykezelése - ismertették

    Emellett a beruházás részeként korszerű hibrid SPECT/CT készüléket is beszereztek, amely a vezető halálokként gyakori daganatos betegségek diagnosztikájában jelent előrelépést. Azt írták, a képalkotó vizsgálatok alapján a szakorvosok biztonságosan meg tudják határozni azokat az irradiációt, besugárzást igénylő területeket, ahol a fájdalom csillapítása érdekében a kezelés szükséges.
    A közleményben kiemelték, a kardiológiai és onkológiai fejlesztés jelentősen hozzájárul a szívbetegségből eredő szövődmények csökkentéséhez. A szívkatéteres és a regionális sugárterápiás ellátásba beszerzett korszerű eszközökkel csökken a várakozási idő, javulnak az érintettek életkilátásai, nő életminőségük - emelték ki.
    A Békés Megyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként mintegy háromszázezer lakos egészségügyi szakellátásáért felel. A közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 1978 ágy, a fekvő- és a járóbetegek ellátását mintegy háromezer dolgozó biztosítja. Ez az egészségügyi intézmény biztosítja a szív-, érrendszeri és onkológiai betegségben szenvedők komplex ellátását az egész megyében.

forrás: MTI


2023-09-28 22:08