BKK: felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői út egy szakaszát a XVIII. kerületben


Felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői utat a XVIII. kerületi Petőfi utca és a Béke tér között a városközpont felé szombattól - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.    Közleményük szerint várhatóan november elejéig lesz egyirányú a forgalom az érintett szakaszon. A változás érinti az ott közlekedő buszokat is, de a villamosok forgalmát nem befolyásolja.

    A 193E autóbusz a Mednyánszky utca, illetve a Market Central felé módosított útvonalon, az Üllői út helyett a Gyömrői út - Ferihegyi repülőtérre vezető útvonalon jár, így nem érinti a Szarvas csárda teret és a pestszentlőrinci Béke teret sem.
    A 236-os és 236A autóbuszok a Mednyánszky utca, illetve a Market Central felé a Szarvas csárda tér és a Királyhágó utca között módosított útvonalon, az Üllői út helyett a 182-es busz vonalán a Ráday Gedeon utca - Bessenyei György utca - Haladás utca - Petőfi utca - Gilice tér - Cziffra György utca - Szabadka utca -Száva utca - Halomi út - Királyhágó utca útvonalon közlekednek.
    A 950-es éjszakai járat Pestszentimre, vasútállomás felé a Petőfi utca - Gilice tér - Cziffra György utca - Szabadka utca -Száva utca - Halomi út - Királyhágó utca - Béke tér - Üllői út - Mednyánszky utca - Bartók Béla utca - Benczúr utca - Üllői út - Királyhágó utca útvonalon jár, nem érinti a Szarvas csárda tér és a Béke tér közötti megállókat - közölte a BKK.
    A társaság az autóbuszok Üllői úti kimaradó megállóinak eléréshez az 50-es villamos igénybevételét javasolja.

forrás: MTI


2023-07-08 01:54