Mit tegyünk, ha ha problémát jelent a rezsi befizetése?


Átmeneti fizetési nehézség esetén bárki kérhet a szolgáltatótól fizetési haladékot vagy részletfizetési lehetőséget. Ezt érdemes mielőbb – még a számlafizetési határidő lejárta előtt – jelezni a szolgáltatónak. Segítséget adhatnak még a települések önkormányzatai, illetve a szociális segélyező szervezetek is. A lakossági fogyasztók bizonyos csoportjait különleges bánásmód illeti meg. A nyilvántartásba vételt a fogyasztónak kell kérelmeznie és a jogosultságot igazolnia kell.

 

Szociálisan védendő fogyasztó lehet az időskorúak járadékában, lakásfenntartási támogatásban, ápolási díjban, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, vagy három éven belül otthonteremtési támogatásban részesülő felhasználó, illetve az aktív korúak ellátására jogosult fogyasztó, a nevelőszülő és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-vel bérleti jogviszonyban álló természetes személy. Az ebbe a csoportba tartozókat megillető kedvezmény például a rugalmasabb részletfizetési lehetőség, illetve az előre fizetős mérő alkalmazása földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásban. Fontos tudni, hogy a szociálisan védendő fogyasztó is kikapcsolható a szolgáltatásból. Amennyiben a részletfizetéssel vagy a fizetési haladékkal kapcsolatos egyeztetés a szolgáltatóval nem vezet eredményre, illetve a fogyasztó nem működik együtt az előre fizetős mérő felszerelésével kapcsolatban.

 

A fogyatékkal élő felhasználó – vagy az a felhasználó, akivel egy háztartásban él fogyatékkal élő személy – abban az esetben kaphat védendő fogyasztói státuszt, ha vakok személyi járadékában vagy fogyatékossági támogatásban részesül.

 

 

Forrás: www.portfolio.hu

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220811/rezsiemeles-2022-mutatjuk-mit-kell-tudni-es-hogyan-kuzdhetsz-a-horrorisztikus-rezsiszamlak-ellen-560661?fbclid=IwAR2MxVrfvf1PX5Ic4bnhht7yWjUFPg_-JHK_b9C3ikcgmyT5MslWMcDYJ1g_aem_AcNCOM23kbjhMDhNTK2vuqyPzYDZ1F0n2oUbNxsAT5LLkcAUcVAan0cZhixuGH6rHup-k3Exv2FOEkr_0Z_ymt2I6Rs95QYvimNPVP82zO1H96doWMzqHP4R0TjGQH57yDo&fs=e&s=cl

 


2022-08-15 09:12