Mostantól bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit


Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja.Szeretnénk tájékoztatni Önöket az EMMI által 2020. március 13-án életbe léptetésre kerülő, eRecept egyszerűsített kiváltására vonatkozó rendeletről és az eRecept igénylés lehetőségeiről:

„Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket."

Az e-Receptet felírását, melyet az EESZT rendszerébe töltünk fel (így az közvetlenül a gyógyszertárban kiváltható, nem kell érte jönni a rendelőbe) akár emailben is kérheti a drszenteszilvia@gmail.com címen.

Az eRecept kéréskor az emailben kérjük adja meg páciens teljes nevét és TAJ számát, illetve, hogy melyik gyógyszerre kéri a receptet (vagy röviden: az összes állandó gyógyszerére).

A receptek kiállítását 2-3 napon belül vállaljuk. Amint készen vannak visszajelzést küldünk emailben, ezután közvetlenül a patikában kiváltható a gyógyszer.

EMMI


2020-03-13 15:00