Frankfurtba indít járatot a Wizz Air Budapestről


Frankfurt fő repülőterére (FRA) nyit járatot a magyar hátterű diszkont légitársaság, a Wizz Air - közölte a cég kedden az MTI-vel.A Váradi József vezette légicég ezzel a második diszkont társaság lesz, amelyik megveti a lábát a német Lufthansa hálózatos légitársaság legfontosabb bázisán. A közlés szerint a járatok naponta közlekednek majd.

A Wizz Air eddig a német várostól mintegy 90 kilométerre lévő Hahn repülőterére közlekedett.

A frankfurti repülőtér 2016-ban mintegy 60 millió utast kezelt, 0,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A fapados cégek térnyerését az tette lehetővé, hogy az üzemeltető Fraport kidolgozott egy új árkategóriát, amely jelentősen csökkentette a magas repülőtéri díjakat. A Lufthansa, amelynek 8 százalékos részesedése van a Fraportban, többször is nemtetszését fejezte ki, ugyanakkor lépéseket is tett: saját diszkontját, az Eurowingset már bevitte a repülőtérre.

Az első diszkont cég, amelyik megjelent a frankfurti fő repülőtéren, az ír Ryanair volt, Európa utasforgalom szempontjából legnagyobb légitársasága tavaly novemberben jelentette be, hogy bázist nyit Frankfurtban, ahol két Boeing 737-est állomásoztat és Mallorcára, Alicantébe, valamint Malagába indít járatokat. A lépés ellen akkor a Lufthansán kívül Németország egyik legnagyobb üdültető légitársasága, a Condor is felemelte szavát.

MTI


2017-02-16 09:48