Várják a pályázatokat a fogyatékossággal élő hallgatók ösztöndíjára


Augusztus 16-áig várják a pályázatokat a fogyatékossággal élő hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramjára - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.    A közleményben azt írták: az ösztöndíjprogram célja, hogy szakirányú munkatapasztalatot biztosítson azoknak a fogyatékossággal élő hallgatóknak, akik szakmailag elhivatottak és elkötelezettek a nemzeti közigazgatás iránt. 

 

    Három ösztöndíjas három hónapig dolgozhat majd egy minisztériumnál. A tapasztalatszerzés helyszínét a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasnak, figyelembe véve tanulmányait, érdeklődési körét, valamint a kiválasztási folyamat eredményét és a befogadó intézmények igényeit. A hallgatók szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt a befogadó intézményeknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.

 


    Az ösztöndíjprogramra augusztus 16-áig elektronikus úton lehet pályázni a http://osztondijprogram.kormany.hu oldalon. A pályázathoz magyar nyelvű fényképes szakmai önéletrajzot, legalább négy lezárt félévet igazoló dokumentumot, a tanulmányi osztály által hitelesített indexmásolatot, valamint az aktív hallgatói jogviszony fennállását bizonyító igazolást, továbbá a fogyatékosságot igazoló szakvéleményt is csatolni kell.

 


    További részletek az ösztöndíjprogram honlapján, a www.fko.kormany.hu oldalon olvashatók - áll a Miniszterelnökség közleményében.

 

(MTI)


2015-07-30 22:57