Hasznos, letölthető kiadványok szociális szakembereknek


Milyen eszközei lehetnek az uniós projekteknek a vidéki mélyszegénység enyhítésére? Erre a kérdésre adnak választ azok a módszertani kiadványok, amelyek egy három éves program tapasztalatait összegzik, s amelyek ingyenesen letölthetők a www.melyszegenyseg.hu oldalról.A legfrissebb európai adatok szerint Magyarországon ma minden harmadik ember szegénységben él. A nyomor jellemzően a leszakadó térségekben koncentrálódik.

Az elsősorban szociális szakemberek számára összeállított, Áttekintés a szegénységben élők társadalmi befogadását célzó fejlesztésekről című anyag helyi projektek sikeres kezdeményezéseiről írt esettanulmányokat dolgoz fel.

A Közösségi lehetőségek a mélyszegénység elleni küzdelemben - Önszerveződés és szakmaközi együttműködés című kötet a közösségi megoldások iránt érdeklődők számára foglalja össze a közösségfejlesztés tapasztalatait a szegénységben élők integrációját célzó projektekben.

A Térségfejlesztők a szegénység elleni küzdelemben című módszertani útmutató pedig bemutatja azokat a fókuszokat és tématerületeket, amelyeket a szegénység leküzdése érdekében érdemes bevonni a vidékfejlesztő, településfejlesztő munkába.

A kötetek elektronikus formában a www.melyszegenyseg.hu oldalon érhetők el.

A kiadványok a Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért program (TÁMOP 5.1.3) keretében készültek el. A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.


2014-06-01 21:37