Interneten is vásárolható turista állami horgászjegy


Május 1-jétől elérhető a turista állami horgászjegy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új, online rendszerében - hívta fel a figyelmet a hivatal hétfőn.A jegy a váltás időpontjától számítva 90 napig érvényes, és egy bottal való horgászásra jogosít fel.

 

A Nébih közleménye szerint jelentős könnyítés a turista állami horgászjegy bevezetése azoknak, akiket eddig elriasztottak a horgászati szabályok. A jegy online, bankkártyás fizetéssel bárhonnan megvásárolható, és kiváltásához nem szükséges horgászegyesületi tagság.

 

Az újfajta okmányt mind a magyar, mind a tagállami és külföldi állampolgárok kizárólag a Nébih informatikai rendszerén keresztül - https://tuhir.nebih.gov.hu/ - válthatják ki 2000 forintért.

 

A vásárlás előfeltétele egy online teszt sikeres kitöltése, a hobbi pecásoknak számot kell adniuk az alapvető szabály- és fajismeretről is. A vizsgához szükséges tananyag szintén elérhető a weboldalon.

 

A turista jegy kizárólag a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, érvényes területi jeggyel együtt használható. Utóbbi tartalmazza azokat a helyi horgászati szabályokat, amelyek eltérnek a jogszabályokban meghatározott országos rendtől - emelte ki a Nébih.


MTI
 


2014-05-12 20:02