Szabadidő


Látványos nagyjárművek, történelmi mozdonyok, egy ikonikus repülőgép: május 1-jétől látogatható a Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című időszaki kiállítás az Északi Járműjavítóban.


Számos fotókiállítással várja a látogatókat a Néprajzi Múzeum, ahol május 9-én nyílik a shipibo-konibo amazóniai indián közösség tagja, a perui David Díaz Gonzales tárlata


Várja a látogatókat az M2-es metró Deák Ferenc téri állomásán nyílt Metró Kiállítóterem: az eddig elzárt területen, az egykori diszpécserközpontban létrehozott különleges kiállítótér a budapesti metró relikviáit őrzi - közölte a BKV Zrt.


A Budapesti Wagner-napokhoz kapcsolódva április 9-én nyolc előadásból álló sorozatot indít a Müpa, az ELTE és a MűGond Richard Wagner kivételes alkotásáról, A Nibelung gyűrűjéről - közölték a szervezők.


Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben lép fel az utazó társulat - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Cirkusz az MTI-t.


Tizedik alkalommal hirdetik meg a Barlangok Hónapja programsorozatot a Magyar Nemzeti Parkok - ismertették a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban, a Barlangoljunk! című kampány nyitórendezvényén.


Átadták a Kodály Műhelyt a budapesti Városmajorban. Az intézmény küldetése, hogy helyet adjon kurzusoknak, szakmai és módszertani bemutatóknak, művészeti, zenetudományi témájú kerekasztal-beszélgetéseknek és kamarazenei hangversenyeknek.


Színházi előadásokkal, zenei produkciókkal és képzőművészeti kiállítással várja látogatóit március közepétől Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál - közölte sajtótájékoztatón a Hevesi Sándor Művelődési Központ (HSMK) intézményegység-vezetője.


Sík Sándor István király című művének színpadi adaptációját mutatja be a Nemzeti Színház március 2-án Berettyán Nándor rendezésében - közölte a teátrum az MTI-vel. Sík Sándor műve az államalapító utolsó napjaira fókuszál, István végső dilemmájára, hogy kire hagyja a koronát: az Árpád-vérből való pogány, de magyar Vazulra vagy a keresztény, de velencei Orseolo Péterre? "A kérdés nemcsak nehéz, de húsbavágó, ma már, több mint ezer év távlatából tudjuk, mekkora tétje lehet az ilyenfajta döntéseknek" - áll az előadás ismertetőjében.


A Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve a Nemzeti Filmintézet országos filmklubhálózatot indított, amely 180 vidéki településre juttat el klasszikus és mai magyar filmeket rendszeres, ingyenes vetítéssorozatokkal, felkészült filmklubvezetőkkel.