Pénzügyek


Aki önként és felszólítás után sem fizeti meg köztartozását, az számíthat arra, hogy bankszámlájára inkasszó kerül. Az adózók nagy többségét ez nem fenyegeti, hiszen Magyarországon fölényben vannak a tisztességes, jogkövető állampolgárok. Mások viszont abban bíznak, hogy külföldön vezetett számláik mentesek a hatósági eljárás alól, ami egy tévhit.


Az általános iskolások szülői több tízezer forint értékű tanszercsomagra pályázhattak. A több mint 400 adománycsomagba - a korosztályok igényeihez igazodva - iskolatáska, tolltartó, írószerek, rajzeszközök, festékek, körző, vonalzó, számológép, uzsonnásdoboz és tisztálkodószerek kerülnek.


2024. január 1-jétől emelkedik a Babaváró támogatás és a falusi CSOK összege, írja a Magyar Közlöny. Az úgynevezett városi CSOK helyett pedig új támogatást lesz.


Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak egy részénél maximalizálva van az ellátás összege, amely a mindenkori minimálbérhez igazodik. A medikalauz.hu táblázatban foglalta össze a táppénz és a gyermekgondozási díj maximális összegének alakulását 2022-hez viszonyítva.


Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi Spar és Interspar áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába. A Munch nevű magyar startup applikációjával 66 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez, számolt be a cég a Forbes.hu-nak küldött közleményben.


Az új adót a július 1-je után keletkező kamatokra és az újonnan vásárolt értékpapírok árfolyamnyeresége után kell megfizetni.


Az szja-tervezetek átnézése, módosítása, elfogadása online módon a legegyszerűbb és a leggyorsabb - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és vármegyei központi ügyfélszolgálatai 2023. május 15. és 22. között rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összegzése alapján 2023. május 1-ig 10 bank növeli a lakossági számlák díjait, ezáltal akár több ezer forinttal is megemelve a fogyasztók éves terheit. A díjemelések egyes esetekben akár a tavalyi 14,5 százalékos infláció mértékét is meghaladhatják, írja az MNB sajtóközleménye.


Hiába vagy feketeöves kártyahasználó, átlagon felül tudatos banki ügyfél és öt éve elégedett Revolut-ügyfél, ha minden rendszer meghekkelhető. Végigmentünk egy egyértelmű csalássorozaton, sok tanulság akadt. A legfontosabb: nem elég bízni a bankokban, neked is tenned kell a pénzed biztonságáért, és bizony harcolnod a magad igazáért. És akkor sem biztos, hogy kárpótolni fognak.