Életmód, Egészség


A most, október 1-jén csatlakozott Heves, Tolna és Csongrád-Csanád megyékben egy nap alatt már 388 beteget láttak el - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője az MTI-vel.


A kórház a kardiológiai- és az onkológiai ellátás színvonalát növelő fejlesztése, amelyre csaknem 800 millió forint uniós támogatást nyertek el, a Széchenyi 2020 programban kapott támogatást.


A Fortissima Fungus gombaismereti platform segít a gombászoknak a legközelebbi szakellenőr megtalálásában. A cél az, hogy ne kerüljön mérgező, vagy fogyasztásra alkalmatlan gomba a tányérba


A folyamatok gördülékenyebbé tételével jelentősen csökkenhetnek a várakozási idők a járóbeteg-ellátásban - jelentette ki az államtitkár az országos elektronikus járóbeteg-időpontfoglalási rendszer bevezetéséről tartott keddi sajtótájékoztatón, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben.


Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos eljuttatta a Belügyminisztériumnak (BM) észrevételeit a háziorvosok nem beutalóköteles időpontfoglalásával kapcsolatban, amelyet a tárca elfogadott  A rendelettervezet társadalmi egyeztetésének célja, hogy az érintettek is elküldjék véleményüket.


Egyre többször lehet algavirágzásra számítani a magyar vizeken, elsősorban a klímaváltozás miatt - áll a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) pénteki közleményében.


Sokan vannak, akiknek az egészségi állapota, illetve a munkaképesség csökkenése indokolná a rokkantsági ellátás megállapítását, de a jogszabályban előírt szükséges előzetesen  biztosítási idő  hiányában erre nem került sor. 2018. január 1-jétől bevezetett méltányossági ellátás – azaz a kivételes rokkantsági ellátás – azonban lehetőséget nyit arra, hogy ezen személyek egy része ellátásban részesüljön.


Az ökológiai kutatóközpont MTI-hez hétfőn eljutatott közleménye szerint a június elején lehullott nagy mennyiségű csapadékot követő meleg miatt az inváziós csípőszúnyogok tömeges megjelenése várható.


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes fogorvosai idén is több vidéki városban, a fővárosban és a határon túl is tartanak ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást gyermekek részére


A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új állványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket a strandoláshoz - tájékoztatta a VMSZ az MTI-t.